Home Blog Prezentari Despre un muscle car German – 1972 Audi 100 Coupé S/GT
Despre un muscle car German – 1972 Audi 100 Coupé S/GT

Despre un muscle car German – 1972 Audi 100 Coupé S/GT

Audi 100 Coupé S/GT, unul dintre cele mai impresionante „muscle car-uri” din Germania, a fost lansat în 1972 și a fost produs până în 1976. Acesta a fost un model extrem de popular, datorită designului său distinctiv, performanțelor impresionante și calității sale de fabricație.

Aspectul exterior al Audi 100 Coupé S/GT este unul spectaculos, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase automobile din acea perioadă. Designul său a fost realizat de către Claus Luthe, care a fost responsabil și pentru designul celebrului Audi 80. Linia aerodinamică a caroseriei și farurile rotunde îi conferă un aspect sportiv și elegant, care încă impresionează și astăzi.

Sub capota acestui bolid se află un motor de 1.9 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă o putere de 113 cai putere și un cuplu maxim de 157 Nm. Acest motor a permis mașinii să atingă o viteză maximă de 185 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în 11,7 secunde. Acest lucru a făcut ca Audi 100 Coupé S/GT să fie unul dintre cele mai rapide automobile de serie ale vremii sale.

Interiorul mașinii este la fel de impresionant ca și exteriorul. Cabina este spațioasă și confortabilă, cu scaune sport din piele și un panou de bord modern, cu un design ergonomic. Dotările de serie includ geamuri electrice, oglinzi electrice și încălzirea scaunelor, ceea ce a făcut ca acest model să fie foarte apreciat de către clienți.

În plus față de performanțele sale impresionante și designul său distinctiv, Audi 100 Coupé S/GT a fost apreciat și pentru calitatea sa de fabricație. Aceasta a fost construită cu materiale de înaltă calitate și cu o atenție deosebită la detalii, ceea ce a făcut ca mașina să fie fiabilă și să reziste în timp.

În concluzie, Audi 100 Coupé S/GT este unul dintre cele mai reușite „muscle car-uri” produse de industria auto germană. Acest model impresionant și puternic a atras mulți fani în perioada sa de glorie, iar astăzi este încă unul dintre cele mai căutate modele de colecție.

Adaugă comentariu

© 2024 Automobile Clasice - All rights reserved.